flag

Nahkatehtaantie 10, 37830 Akaa

Esitys
ESITYSKALENTERI

Katso esityksen esityspäivät teatterin esityskalenterista

Siirry kalenteriin
LIPPUKAUPPA

Osta tai varaa teatteriliput kotisohvalta

Siirry lippukauppaan
VÄLIAIKATARJOILU

Tutustu Viialan teatterin väliaikatarjoiluun ennakkoon.

Lue lisää
RYHMÄT

Katso ryhmähinnat sekä ryhmien oheispalvelut teatterilla.

Siirry ryhmäsivulle
Näytelmä
img
img

Mika Myllyaho PANIIKKI!

 Maxin ovelle kolkuttaa hädissään hänen ystävänsä Leo. Hänen avopuolisonsa on vihjannut, että Leon kannattaisi miettiä asioitaan ja laittaa elämänsä järjestykseen. Max ja hänen veljensä Joni päättävät auttaa kilpaa hukassa olevaa ystäväänsä omilla metodeillaan. Lopputulos ei ole odotettu, vaan päinvastoin. Kohta kaikki kolme huomaavat olevansa hoidon tarpeessa. 

 Tässä älykkäässä menestyskomediassa pureudutaan miehenä olemisen kriiseihin, niin todellisiin kuin kuviteltuihin. Näytelmä on yhtä aikaa herkkä ja humoristinen kuvaus miehisyyden syvimmästä olemuksesta, eli selvittää mitä heiltä vaaditaan, peittää heikkoutensa ja todellisuuden paljastuttua pelastaa kasvonsa. 

 Näytelmä on käännetty 12 kielelle ja sitä on esitetty ympäri maailmaa. Vihdosta viimein tämä herkku rantautuu Forssaan ja Viialaan. 

 Ensi-ilta Viialan teatterissa 5.3.2022

 • Esityksen arvioitu kesto n. 1 h 45 min (sis. väliaika)
 • Esitys on suunnattu aikuisille
 • Tuotettu yhetistyössä Forssan teatterin kanssa
 • Komedia

Tekijät

Näyttämöllä nähdään Viialan ja Forssan teatterin näyttelijötä.

Info

Mika Myllyaho

Kirjailijaksi ryhtyminen oli Mika Myllyaholle (s.1966) luonteva askel. Suomen kärkiohjaajiin kuuluva Myllyaho on aina ollut omaperäi-nen teatterintekijä, jonka näkemys ja taito ovat tuottaneet mieleenpainuvia esityksiä. Mika Myllyaho syntyi Urho ja Lilja Myllyahon perheeseen. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta ohjaajaksi vuonna 1999. 

 Myllyaho toimi vuosina 2002–2006 Teatterikorkea-koulun ohjaajantyön lehtorina ja oli vuodesta 1998 Ryhmäteatterin taiteellinen johtaja yhdessä kirjoittaja-ohjaaja Esa Leskisen kanssa. Myllyaho on ohjannut Ryhmäteatterissa ja Kansallisteatterissa. Vuonna 2007 Kansallisteatterin Willensaunassa sai kantaesityksensä hänen ohjaamanaan Sofi Oksasen näytelmä Puhdistus. Sama ohjaus on nähty myös Tampereen Teatterikesässä. Myllyaho on näytellyt sekä teatterissa että elokuvassa. Hän on myös yksi Tampereen Teatterikesän kolmesta taiteellisesta johtajasta vuodesta 2007 alkaen. 

 Omissa teksteissään hän käsittelee terävän hauskasti ja ihmisläheisesti nykypäivän paineita, sukupuolirooleja ja työelämää, tavalla joka on saanut vastakaikua paitsi Suomessa, myös kansainvälisesti. 

 Näytelmän kansainvälistä menestystä, josta kertoo siitä tehtyjen käännösten määrä, Myllyaho pohtii näin: "Luulen, että näytelmän aihe on hyvin tunnistettava oli kyse mistä kulttuurista tahansa. Näytelmässä on myös monia eri tasoja ja teemoja: Pelot, ystävyys, auttaminen, herkkyys, mm. kaikki nämä teemat kulkevat mukana".

Hyvä tietää

 • Liput

  Peruslippu: 22,00

  Eläkelläiset, opiskelijat, alle 18 v: 19,00

  Lastenlippu (alle 10 v): 14,00

  Teatteriringin jäsenlippu: 11,00

 • Tekijät - päivitetään

  Ohjaus: Marko Itkonen

  Puvustus:

  Lavastus:

  Valokuvat: Hanna Aronen

  Valot ja äänet:

Katsojapalautteet esityksestä

Otamme mielellämme vastaan palautetta esityksestämme. Palautetta voit antaa tässä linkissä.

29.3.2022

Aivan mahtavaa Viialan teatteri! Nautimme ja nauroimme. Kiitos mukavasta teatteri-illasta.

Katsojapalaute
Paniikki

29.3.2022

Ennakkoon pieni epäilys näytelmää kohtaan, mutta osoittautui täysin turhaksi. Vauhdikasta menoa ja nauraa sai kunnolla. Myös ajatuksia herättävä ja meidän akkaporukkaa hihitytti alastonkohtaus. Vahva suositus!

Katsojapalaute
Paniikki

29.3.2022

Viialan teatteri ei petä koskaan! Upea ja rohkea näytelmä! Harvoin noin lähellä täyttä alastomuutta, nautimme. Kiitos myös maistuvista kakuista!

Katsojapalaute
Paniikki